EU-s kapcsolatok

A Kistarcsai Kulturális Egyesület széles nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Gyakran veszünk részt külföldi partnereink által szervezett projektekben, melyek többsége egyszeri alkalmat jelent, mint például az ifjúsági cserék, a tréningek, szemináriumok, konferenciák.

Nagyobb jelentőséggel bírnak az általunk koordinált projektek, melyek többnyire nemzetközi szemináriumok. A tartós együttműködéseket tartjuk igazán gyümölcsözőnek, mert ezek során kerülhetnek igazán közel egymáshoz a különböző országok szervezeteinek tagjai. A közös munka és a többszöri találkozás lehetőséget ad nemcsak a szervezetek közti kapcsolatok elmélyítésére, hanem személyes kontaktusok kialakulására is. Ezek eredményeként hosszú távúvá válnak a kötődések, nem érnek véget a projekt befejeztével.
Az együttműködéseket segíti a kommunikációs eszközök közös elkészítése, különösen azok, melyek nagyobb volumenű munkát igényelnek, mint például egy nyomtatott kiadvány, egy DVD, agy egy honlap. Az általunk megvalósított projektek DVD-it és kiadványait a hazai terjesztésen túlmenően felhasználjuk a partnerkapcsolatok felvételénél, mivel ezek tükrözik egyesületünk nemzetközi tevékenységét. Ezektől mélyebb betekintést is nyerhet közösségi életünkbe az érdeklődő, ha a saját honlapunkon túlmenően megismeri azon projektek honlapjait, melyekben mi jelentős szerepet vállaltunk. Íme, néhány ezek közül:
http://www.togetherineurope.eu/
http://www.neighborhoodofthecamp.eu/
http://www.ceramicsmosaics.eu/

Európai kézimunka a hagyománytól az innovációig

Az Európai Bizottság által meghirdetett Grundtvig Tanulási kapcsolat projektnek az Egész életen át tartó tanulás programja keretében meghirdetett pályázati kiírás 2013-1-HU1-GRU06-10314 1 azonosító számú nyertes pályázata (magyarországi pályázatkezelő a Tempus Közalapítvány) a European Needlework from Tradition to Innovation címet viseli.
A pályázatot 7, különböző országban működő szervezet adta be, közülük négy – magyar, olasz, litván és szlovák – kapott támogatást.
A projekt célja, hogy megismertessük az érdeklődőket a kézimunka – elsődlegesen a hímzés és a csipkekészítés – hagyományaival hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Tanfolyamokat szerveztünk, és a külföldi tanulmányutak során megismertük más országok ez irányú tevékenységét is. Célunk az volt, hogy a hagyományt átörökítsük napjainkba, és feltárjuk azokat a lehetőségeket, melyek megmutatják, hogy a XXI. században is van létjogosultsága a kézimunkának, mert díszítő elemként alkalmazható a lakástextíliákon, a ruhákon és a különböző modern használati tárgyakon – mint például a mobil telefon tok – is.
A projektről bővebben a www.needleworks.eu honlapon lehet tájékozódni.

European NeedleworkNeedlework_publication.pdf

Comments are closed.

Események
< 2019 >
December
 • 12

  Sebestény István: Önkormányzati választások utáni civil helyzet

  19:00 -20:00
  2019.12.12
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  Az önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködésére alkalmas közös elemek. A civilek többségének az önkormányzatukkal azonos a ható területe.

  Összekötik őket a helyi problémák és a célok. Hatékonyabban működhetnek, ha erőforrásaikat egyesítik. Kérdés, hogy a legutóbbi önkormányzati választások eredményeként mennyire kooperáció-kész testületek álltak föl. A civil szervezetek által indított jelöltek szerepe a helyi közösségek terén.

 • 19

  KIKE karácsony: Az ajándékozás jegyében

  19:00 -20:00
  2019.12.19
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  A korábbi évekhez hasonlóan, most is azt szeretnénk, ha mindenki hozna magával valami olyan ajándékot, amellyel mindnyájunknak örömet tud szerezni, és aminek értékét nem pénzben mérik, mivel azt sehol sem lehet megvenni, nem kereskedelmi áru: egy kedves verset, egy szép dalt, egy szívhez szóló idézetet, egy kedves emlékű történetet… Vagy egy tál házi süteményt, egy üveg saját termésű bort, vagy bármi mást, amivel megkínálhatja a többieket.

Ajánlott oldalak

Kattints!

Kattints!

Kattints!