Irodalmi pályázat

 

 

A Kistarcsai Kulturális Egyesület irodalmi pályázatot hirdet 2 témakörben:

 

a. Apámról

A család kapcsán sok szó esik az édesanyákról, a gyerekekről, a testvérekről, de még a nagymamákról is többet hallunk, mint az apákról. Pedig sokan büszkék apjukra, aki lehet erős, okos, szellemes…

 

b. Kétperces

Két perc alatt elolvashatunk egy novellát. Vagy írhatunk egyet. Ennyi a hosszabbítás a fociban, és a hozzászólás ideje egy parlamenti vitában. Mi minden történhet két percben? Mire elég két perc? Csak. Két. Perc.

 

 

A műfaj kötetlen. A prózai pályázatok terjedelmét minimum 2, maximum 5 számítógépen szerkesztett oldalban (betűtípus: Times New Roman, betűnagyság 12 pont, sortávolság: normál) határozzuk meg. Az írások fényképekkel, grafikákkal is színesíthetők.

A pályázaton részt vehet minden kistarcsai lakos, valamint a Kistarcsán dolgozó illetve tanuló személyek. A legjobb pályázatokat 2 kategóriában – felnőtt és gyerek (nyolcadikos korig) – díjazzuk és megjelentetjük a Kistarcsai Kalendárium 2012 című kiadványban.

 

A díjak: I. díj: 15 000 Ft, II. díj: 10 000 Ft, III. díj: 5 000 Ft,

      a gyerek kategória helyezettjei értékes könyvjutalomban részesülnek.

 

A pályázat jeligés.

Egy zárt borítékban – rajta a jeligével – kérjük megadni a szerző nevét, születési dátumát, lakcímét és telefonszámát (ha van, e-mail címét is)! Ezt a borítékot helyezzük egy másikba, majd erre a külső borítékra kérjük ráírni: Irodalmi pályázat és, hogy felnőtt vagy gyerek kategóriában indult-e a pályázó, valamint a jeligét!

A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a következő címre:

 

Kistarcsai Kulturális Egyesület, Kistarcsa, Bercsényi u. 18.

 

A beadási határidő (a postai bélyegzőt vesszük figyelembe: 2012. szeptember 10.

Bővebb információ kérhető a 28/470-926-os telefonszámon, vagy a kike@kike.hu címen (Kereszti Ferenc).

 

Kistarcsai Kulturális Egyesület

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.