A Himalájából eredő homoktövis termesztése és a velejáró nehézségek. Az előállítható gyógyászati termékek: magolaj, homoktövis velő, magőrlemény, húshéj őrlemény. Állati és emberi fogyasztásra is alkalmas. Betegség megelőzésére és gyógyításra is használható. Szív és érrendszeri hatása.

A Budapest Helyőrség Dandár feladatrendszere. Protokoll, rekreációs és kulturális szakfeladatok ellátása. Koronaőrség, palotaőrség, díszzászlóalj.Rendezvények, konferenciák, értekezletek, gyakorlatok, sportbajnokságok szervezése. Katasztrófa-elhárítási feladatok.A Stefánia Palota működése.

 

Egy program, mely segíti a határon túli magyarokat és a távolabbi országokban lévő diaszpórákat. Kapcsolatteremtés az Amerikában élő magyarokkal. Az őszi bazár Washingtonban. Májusi magyar bál. Jótékonysági célú népzenei koncertek. Nagyvárosok meglátogatása.

 

Hazai nemzetiségeink fejlődése és kiválási törekvéseik 1848 előtt. A márciusi vívmányok fogadása és elutasítása. Szövetség a magyar kormánnyal szemben – polgárháború, magyarok véres irtása. Szlovákok és ruszinok Kossuth mellett. Kossuth kiegyezési kísérlete, út a kiegyezés felé.

 

A különböző stílusok és azok kiemelkedő alakjai. Hol képezték magukat a magyar festők? Hazai festőiskolák. A XX. századi művészet egyik legismertebb irányzata a kubizmus. Ezen korstílusnak komoly magyar vonatkozású lenyomata van – diaszpóra Párizsban és hazai tendenciák.