A Kistarcsától nem messze húzódó 1700 éves árok hossza 1260 km. Valószínű, hogy a népvándorlás következményeitől tartó rómaiak és szarmaták – akik sokat küzdöttek egymás ellen – összefogásával készült. Mára feltöltődött, de kipucolása után akár a világörökség részévé válhatna.

A politikussá válás folyamata. Visszaemlékezése a politikai karrier pozitív és negatív vetületeire. Mi volt az oka börtönbejutásának? Emlékek a börtönben töltött időszakról. Hogyan jutott el a vallás befogadásához? Összefüggések a politika, a börtön és a bizonyságtétel között.

A dán oktatási rendszer. Tanár – diák kapcsolat. Lakhatás albérletben és kollégiumban. Mire költhet a diák? Beilleszkedési lehetőség egy idegen város közösségi életébe. Hogyan segítik a külföldi diákokat a helyi lakosok és az egyetem? Az ország megismerése. A dán kultúra sajátosságai.

Mi is az az allergia? A leggyakoribb allergének: macskaszőr, kutyaszőr, virágpor, por, vegyi anyagok, különböző ételek. Az allergia és a gyógyszerek hatása. Mik lehetnek az allergia lelki okai? Milyen terápiák alkalmasak az allergia okozta kellemetlenségek megszüntetésére?