A Kistarcsai Kulturális Egyesület egy emlékoszlop felállítását tervezi a település fennállásának 550 éves jubileuma alkalmából. Az emlékoszlop formájának tervezésére pályázatot írtunk ki. A pályázati kiírás itt olvasható.

A tudomány beépülése a mindennapokba – az átláthatóság csökkenése. A manipulatív szándékok. Tudományos félreértelmezések. Mi a hiteles hírforrás? A közösségi média lerombolja a médiafogyasztási szokásokat.

A nemzetiségek nemzetállammá válásának igénye következtében sokan eufórikusan fogadták a nagy háború kitörését. A reálisan gondolkodó emberek hamar meglátták a veszélyeket, ami az irodalomban tükröződött.

Elnézésüket kérjük, de az első világháború befejezésének 100. évfordulója kapcsán 2018. május 19-ére meghirdetett katonasimogató című program – a katonai hagyományőrző egyesület akadályoztatása miatt – elmarad, de reméljük, egy későbbi időpontban sikerül majd megvalósítani.

Milyen szerepe volt a vallási életnek a frontokon? A tábori lelkészek tevékenysége. A misék. Hogyan elégítették ki a különböző egyházakhoz tartozó katonák igényeit? Kápolnák építése. Az elesettek iránti kegyelet.

A Kistarcsai Kulturális Egyesület ebben az évben is kiírja az Aranykavics Díj pályázatot, melyre az idén érettségiző, Kistarcsán lakó vagy Kistarcsán tanult diákok pályázhatnak. A pályázatokat elektronikus úton kell benyújtani. Beadási határidő: 2018. május 22. 24 óra. A pályázati kiírás itt olvasható. Bővebb információ: kike@kike.hu, 28/470-926 (Kereszti Ferenc).