A többszörösen összetett konfliktusrendszer, mely az első világháború kirobbantásához vezetett. Az érintett országok korábbi békekötései. Egy ország, mely három fronton is harcolt – egyiken sem vesztett –, pedig semmi érdeke nem volt a háborúban való részvételhez.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából 2018-ban is megrendezzük a Kistarcsai Kiscsillagok című előadóestet, melyen tehetséges kistarcsai illetve Kistarcsán tanuló gyerekeknek biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. A műsorra 2018. január 28-án, vasárnap délután 5 órai kezdéssel kerül sor, a Csigaházban. Ezt megelőzően január 15-én, hétfőn este 6 órakor – a fellépni szándékozók részére – meghallgatást tartunk a Simándy Iskolában. Ügyességi és művészi bemutatókat egyaránt várunk. Információ a kike@kike.hu e-mail címen és a 28/470-926- os telefonszámon (Kereszti Ferenc) kérhető.

Megszületett a szerelem, a lélek Magva és ura minden ösztönöknek; Nemlétig érő gyökerét a létnek Ma is a vágyban keresik a bölcsek.

Magyar hadifoglyok és málenkij robotosok nyomában az Ural vidékén és Közép-Ázsiában. GULÁG és GUPVI. Az utóbbi évek kutatásai sok honfitársunkról kiderítették, hová tűntek el a második világháború után. Lágerhelyek és temetők hetven év utáni felkeresésének tapasztalatai.