Nyelvtanulás anyanyelvi környezetben, avagy nagy falat-e a kínai? A modern Kína testközelből: ételek, szokások, furcsaságok. Egy év élményei és tapasztalatai az országról, emberekről, kultúráról és a nemzet múltjáról.

A cukor pozitív és negatív hatásai az emberi szervezetre. A cukor nélküli csokoládé összetevői. A csokoládékészítés eszközei, és a különböző technikák – temperálás. Mivel lehet fokozni az ízt? Egészséges alternatíva.

Lét a nemlétből. Többszörös tragédia a halál árnyékában. Teljes bénultként festés és írás. Hazatalálás egy baptista imaházban. Imaharcok és nyaktól lefelé bénultan is szolgálni. Istenre találás a kilátástalan élethelyzetekben.

Melankólia vagy a mindenségre való rácsodálkozás? Zenei élet a XVI – XVII. századi Európában. Népszerű hangszerek a reneszánsz és a barokk időszakban. A kor megidézése a viola de gamba és a lant segítségével.