Már az egyesület megalakulását követő első Magyar Kultúra Napja (1994. január 22.) alkalmából is megszerveztük a Kistarcsai Kiscsillagok című műsoros estet, melyen tehetséges helyi gyerekeknek léptek fel.

Idővel rájöttünk, hogy más területen is vannak jó képességű gyerekek, ezért meghirdettük a Kistarcsai Kisalkotók pályázatot. Az eseményeket úgy időzítjük, hogy az eredményhirdetésre az előadóesten kerülhessen sor. Ilyenkor az arra érdemes alkotásokat ki is állítjuk.

Minden évben két témát adunk meg, hogy minél több kistarcsai, illetve Kistarcsán tanuló gyerek érezzen késztetést képességeinek megmutatására.

A pályaművek tetszőleges technikával (rajz, szobor, kézműves munka, számítógépes grafika…) készülhetnek.

       

Kistarcsai Kisalkotók

 

A Kistarcsai Kulturális Egyesület a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2015-ben is meghirdeti alkotói pályázatát

A pályázatot két témakörben írjuk ki:

 

   a. Torony

Törekvéseink felfelé irányulnak, szeretnénk minél magasabbra jutni. Így volt ez már a Bábel tornya építésének idején is. Azóta sokféle torony épült, és a folyamat napjainkban is tart. Jellegük megváltozott, mostanság elsődleges céljuk a technikai igények kiszolgálása. Neked milyen a kedvenc tornyod?

 

   b. Közlekedés vízen

Milyen jó is lenne, ha tudnánk a vízen járni. Valójában tudunk is, csak ehhez valamilyen eszközt kell igénybe vennünk. A szörfdeszkától az óceánjáró hajóig igen széles a választék. Rajzold le, melyiken közlekednél legszívesebben!

 

A pályamunkák mindkét témában tetszőleges technikával készülhetnek: várunk rajzot, festményt, maketteket, kollázst-montázst, lapbookot… Mindenféle ábrázolási forma megengedett. Szárnyaljon szabadon a fantáziád! Számítógépes rajzot, grafikát is szívesen fogadunk! Ha számítógépes grafika, akkor kérjük nyomdaképes adathordozón (CD) vagy e-mail-ben, és színesben kinyomtatva is beadni.

 

A kétdimenziós művek mérete A/3-as legyen.

A pályázat jeligés.

A pályamű hátoldalára kell felírni a mű címét, a jeligét és a korcsoportot (alsós, felsős).

Minden pályaműhöz egy-egy külön, zárt borítékban kérjük megadni az alkotó nevét, születési dátumát, lakcímét, telefonszámát és e-mail címét! A borítékra legyen ráírva a jelige, a mű címe – ami nem lehet azonos a pályázati kiírásban megadott témával – és a korcsoport!

A pályázaton részt vehet minden 1-8. osztályos kistarcsai lakos, valamint a Kistarcsán tanuló gyerekek. A beérkező pályaműveket két korcsoportban értékeli, és egy-egy fődíjat ítél oda a Kistarcsai Kulturális Egyesület Kuratóriuma.

 

Alsó tagozatos díj: eszközök a nyertes alkotó tevékenységének végzéséhez.

Felső tagozatos díj: részvételi lehetőség az Erzsébetligeti Színházban működő Varázsműhely Művészeti Alapítvány szakkörén februártól júniusig.

Egy személy témakörönként maximum 2 művel pályázhat.

A beérkezett alkotásokból válogatva kiállítást rendezünk a Kistarcsai Kiscsillagok műsorának idejére a Csigaházban, majd az év során – igény szerint –, több helyszínen is bemutatjuk.

A pályaműveket a Kistarcsai Kiscsillagok meghallgatásának helyszínén, a Simándy Iskolában lehet leadni, 2016. január 11-én, hétfőn 18 órától 18 óra 30 percig.

Bővebb információ kérhető a 28/470-926-os telefonszámon, vagy a kike@kike.hu címen (Kereszti Ferenc).

 

Kistarcsai Kulturális Egyesület

Események
< 2019 >
Április
 • 04

  19:00 -20:00
  2019-04-04
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  A Himalájából eredő homoktövis termesztése és a velejáró nehézségek. Az előállítható gyógyászati termékek: magolaj, homoktövis velő, magőrlemény, húshéj őrlemény. Állati és emberi fogyasztásra is alkalmas. Betegség megelőzésére és gyógyításra is használható. Szív és érrendszeri hatása.

 • 07

  19:00 -20:00
  2019-04-07-2019-04-11

  Merre is volt Tótország? Melyik népcsoportot neveztük – és nevezzük most – tótoknak? A tót szó pejoratív értelme. Kistarcsai tótok. Az ország mely részein élnek szlovákok? A szlovák nyelv változatai és magyarországi nyelvjárások. A szlovák néphagyományok szerepe a magyar kultúrában.

   

 • 18

  19:00 -20:00
  2019-04-18
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  Az emberábrázolás története a jelképes, szimbolikus megjelenítésektől kezdve a realisztikus jellegű változatokig – az időszámítás kezdetétől a XX. századig. Krisztus képeinek különbözősége a keleti és a nyugati keresztény egyházakban. Az ikonikus ábrázolás kapcsolata az egyiptomi múmiákkal.

 • 25

  19:00 -20:00
  2019-04-25
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  Mióta ismert a románok jelenléte magyar területen? A Trianon utáni Magyarország román lakossága. A magyar körülményekbe való beilleszkedés. Az itt élő románok hagyományőrzése vallási és kulturális téren. Magyarok és románok mindennapi együttélése Romániában.

Ajánlott oldalak

Kattints!