Ez a pályázat azoknak szól, akik írott formában tudják legjobban kifejezni gondolataikat. Csak terjedelmi korlátokat szabunk, műfaji kitételeink nincsenek, így próza és vers egyaránt lehet a beadott pályamű.

Minden évben két témát adunk meg, hogy különböző érdeklődési körű tollforgatókat szólíthassunk meg. A felnőtt és a gyerekpályázók ugyanazokról a témákról írhatnak.

A felnőtt kategória első három helyezettje pénzjutalomban részesül, a gyerekeket értékes könyvekkel jutalmazzuk. A díjazott írásokat közöljük a Kistarcsai Kalendárium, következő évre szóló számában.
 

Irodalmi pályázat 2014

 

A Kistarcsai Kulturális Egyesület irodalmi pályázatot hirdet 2 témakörben:

 

 

a. Találkozás

Olyan műveket várunk e témában, amelyek egy fontos, meghatározó találkozásról szólnak egy másik emberrel vagy egy közösséggel, esetleg egy eszmével, értékrenddel, egy hellyel, várossal vagy akár egy nagyszerű olvasmánnyal. Mi mindent adott ez a találkozás, mit változtatott meg?

 

b. Lakatlan sziget

Bizonyára mindannyian elgondolkodtunk már azon, milyen lenne egy lakatlan szigeten élni: Hogyan kerülnénk oda, mit vinnénk magunkkal, egyáltalán hogyan boldogulnánk? Arra biztatjuk a pályázókat, engedjék szabadon fantáziájukat, és meséljék el, képzeljék el, hogy nézne ki ez a lakatlan sziget?

 

 

A műfaj kötetlen (vers, próza, szabad vers, stb.). A prózai pályázatok terjedelmét minimum 2, maximum 5 számítógépen szerkesztett oldalban (betűtípus: Times New Roman, betűnagyság 12 pont, sortávolság: normál) határozzuk meg. Az írások fényképekkel, grafikákkal is színesíthetők.

A pályázaton részt vehet minden kistarcsai lakos, valamint a Kistarcsán dolgozó illetve tanuló személyek. A legjobb pályázatokat 2 kategóriában – felnőtt és gyerek (nyolcadikos korig) – díjazzuk és megjelentetjük a Kistarcsai Kalendárium 2015 című kiadványban.

 

A díjak: I. díj: 15 000 Ft, II. díj: 10 000 Ft, III. díj: 5 000 Ft,

      a gyerek kategória helyezettjei értékes könyvjutalomban részesülnek.

 

A pályázat jeligés.

Egy zárt borítékban – rajta a jeligével – kérjük megadni a szerző nevét, születési dátumát, lakcímét és telefonszámát (ha van, e-mail címét is)! Ezt a borítékot helyezzük egy másikba, majd erre a külső borítékra kérjük ráírni: Irodalmi pályázat és, hogy felnőtt vagy gyerek kategóriában indult-e a pályázó, valamint a jeligét!

A pályaműveket postai úton kérjük eljuttatni a következő címre:

 

Kistarcsai Kulturális Egyesület, Kistarcsa, Bercsényi u. 18.

 

A beadási határidő (a postai bélyegzőt vesszük figyelembe): 2014. szeptember 8.

Bővebb információ kérhető a 28/470-926-os telefonszámon, vagy a kike@kike.hu címen (Kereszti Ferenc).

 

Kistarcsai Kulturális Egyesület

Események
< 2019 >
Április
 • 04

  19:00 -20:00
  2019-04-04
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  A Himalájából eredő homoktövis termesztése és a velejáró nehézségek. Az előállítható gyógyászati termékek: magolaj, homoktövis velő, magőrlemény, húshéj őrlemény. Állati és emberi fogyasztásra is alkalmas. Betegség megelőzésére és gyógyításra is használható. Szív és érrendszeri hatása.

 • 07

  19:00 -20:00
  2019-04-07-2019-04-11

  Merre is volt Tótország? Melyik népcsoportot neveztük – és nevezzük most – tótoknak? A tót szó pejoratív értelme. Kistarcsai tótok. Az ország mely részein élnek szlovákok? A szlovák nyelv változatai és magyarországi nyelvjárások. A szlovák néphagyományok szerepe a magyar kultúrában.

   

 • 18

  19:00 -20:00
  2019-04-18
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  Az emberábrázolás története a jelképes, szimbolikus megjelenítésektől kezdve a realisztikus jellegű változatokig – az időszámítás kezdetétől a XX. századig. Krisztus képeinek különbözősége a keleti és a nyugati keresztény egyházakban. Az ikonikus ábrázolás kapcsolata az egyiptomi múmiákkal.

 • 25

  19:00 -20:00
  2019-04-25
  Civilház
  2143 Kistarcsa, Széchenyi u. 33.

  Mióta ismert a románok jelenléte magyar területen? A Trianon utáni Magyarország román lakossága. A magyar körülményekbe való beilleszkedés. Az itt élő románok hagyományőrzése vallási és kulturális téren. Magyarok és románok mindennapi együttélése Romániában.

Ajánlott oldalak

Kattints!