Elkészült a Kistarcsai Kulturális Egyesület (KIKE) Kistarcsai Kalendárium 2018 című kiadványa. A kalendáriumot meg lehet vásárolni a könyvtárban is, valamint a KIKE rendezvényein, többek közt a civilházban csütörtök esténként sorra kerülő Deáktanya előadások előtt és után. A kalendárium ára 1000 Ft.

A kiegyezés hatására beindult gazdasági, társadalmi folyamatok. Az ország egyes részein alig érzékelhető változások mellett Budapest európai szintű nagyvárossá alakult. Az ebben az időszakban épült meghatározó építmények. A kor főbb építészei és az általuk tervezett épületek.

Szeretnénk, ha mindenki hozna valami olyan ajándékot, aminek értékét nem pénzben mérik, amit nem lehet megvásárolni: egy kedves verset, egy szép dalt, egy szívhez szóló idézetet… Vagy egy tál süteményt, egy üveg saját termésű bort, vagy bármi mást, amivel megkínálhatja a többieket.

Az Árpád-házi hercegek közötti trónviszály a XI. század második felében. Sűrű változás a trónon. I. Béla fiainak – Géza és László – fellépése unokatestvérük, Salamon ellen, a német befolyás kiküszöbölése érdekében. Szent László a magyarok nagy királya, a magyarság megmentője.

Reform és reformáció. A reform szükségessége és gyakorlata az egyházban. Az ötszáz éve kezdődött reformáció háttere és okai. A Katolikus Egyházra gyakorolt hatása és következményei. A reformáció beteljesedése: a keresztények egysége?!

A 2018-as Magyar Kultúra Napja alkalmából alkotói pályázatot hirdetünk kistarcsai, illetve Kistarcsán tanuló gyerekek részére. A pályázat témái: a. Repülés, b. Vizes világbajnokság. A pályaművek tetszőleges technikával (rajz, festmény, szobor, kézműves munka, számítógépes grafika…) készülhetnek. A beérkezett alkotásokból több helyszínen is kiállítást rendezünk. A pályaműveket a Kistarcsai Kiscsillagok meghallgatásának helyszínén, a Simándy Iskolában lehet leadni, 2018. január 15-én, hétfőn 18 órától 18 óra 30 percig. Információ kérhető a 28/470-926- os telefonszámon és a kike@kike.hu e-mail címen (Kereszti Ferenc). A részletes kiírás itt olvasható.