Utazási emlékek Vietnam, Kambodzsa és Burma (Mianmar) területéről. Szokásbeli különbségek Európához viszonyítva. Az anyajogú társadalmak furcsaságai – ki az a lady Buddha? Az életszínvonalhoz igazodó árak. Feledhetetlen szépségek az építészetben – az Angkorvat templomegyüttes.

A magyarság a forradalom idején volt a leginkább egységes. A hősök a civilek közül kerültek ki. A hatalom önmaga köreiben kereste a bajt, megölték saját embereiket. A forradalmi harcok, és az azt követő megtorlás. Személyes emlékek a kistarcsai internálótáborból.

A pártoskodástól mentes civilek, akik megértik, hogy nem szembeszállni, hanem építeni kell. Az egyének, akik tenni akarnak magukért, a családjukért, a nemzetükért, akik megértették, hogy szellemiségünk, kultúránk, cselekvőképességünk napjainkban is megtarthatja a nemzetet.

A nagytarcsai evangélikus lelkész 1937-ben megkezdte a finn mintájú népfőiskolai mozgalom szervezését. A II. világháború idején Budapestre kerülve közel kétezer, segítségre szorult ember életét mentette meg. Gaudiopolis – Örömváros – néven gyerekköztársaságot hozott létre.